75 Jaar Paesmans
Ontdek onze geschiedenis

Nieuwe Renault Espace E-Tech Full hybrid

Nieuwe Renault Espace E-tech full hybrid

Nieuwe Espace, de nieuwe grote reiswagen met vijf of zeven plaatsen. Hij behoudt het DNA van de vorige vijf generaties, Daarnaast past hij zich aan de nieuwe wensen van klanten aan, met een toonaangevende hybridemotor en een unieke multimedia-ervaring.

Evolutie van Renault Espace

Espace, eerst revolutionair, later visionair, is altijd met zijn tijd mee geëvolueerd. En vandaag krijgt Nieuwe Espace de uitstraling van een atletisch en elegant gelijnde SUV die in de Esprit Alpine-uitvoering resoluut sportief oogt. Toch blijf hij trouw aan zijn DNA van grote reiswagen met vijf of zeven plaatsen en blijft hij het ruimste model in het Renault-gamma. En daarin schuilt ook zijn grootste troef! De geraffineerde materiaalkeuze en hoogstaande assemblage- en afwerkingskwaliteit benadrukken zijn hoogwaardige uitrusting, zoals het glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter, een van de grootste op de markt.

Nieuwe Espace is helemaal mee met zijn tijd en toont zich zowel in het interieur als onder de motorkap een waar concentraat van toptechnologie. Hij verwent zijn inzittenden met een uitgebreide connectiviteit en verzorgt tevens zijn ecologische voetafdruk. Zijn buitenafmetingen zijn compacter, hij zet 215 kilogram minder op de weegschaal dan zijn voorganger en hij wordt aangedreven door een uiterst efficiënte E-Tech Full Hybrid-motor met 200 pk. Met zijn lage normverbruik (4,6 l/100 km) *verzekert hij een rijbereik tot 1.100 kilometer met een volle tank en zonder bij te laden.

Conform Renaults historische traditie van ‘auto’s om in te leven’, biedt Nieuwe Espace een onovertroffen prestatie- en veiligheidsniveau voor alle inzittenden dankzij het CMF-CD-platform van de Alliantie, zijn speciaal uitgedokterde onderstel en zijn 32 rijhulpsystemen. Aan het stuur wordt het rijplezier nog versterkt door het MULTI-SENSE-systeem en 4CONTROL Advanced, de vierwielbesturing van Renault.

Nieuwe Espace kan in de loop van de lente van 2023 worden besteld.

Bron: Renault Media

motorspecificaties

Aandrijving

  • Full hybride aandrijving
  • Benzinemotor
  • Elektromotor + hoogspanningsstartmotor

Motorvermogen

  • 200 PK, waarvan turbobenzinemotor (130PK)+ de elektrische hoofdmotor (50PK) en de secundaire hoogspanningsstartmotor (25 pk)

Afmetingen

  • Lengte: 4m72
  • Hoogte:  1m65
  • Breedte: 2m08

Moduleerbaar interieurvolume

Om zijn interieurvolume optimaal te benutten en iedereen, ongeacht zijn lichaamsbouw, in comfort te laten reizen, beschikt Nieuwe Espace voor het eerst over een verschuifbare achterbank op de tweede zetelrij, die in twee onafhankelijke delen (60:40) over 220 millimeter kan worden verschuiven. Aan de twee eindpunten biedt de achterbank ofwel een onovertroffen knieruimte (tot 321 millimeter) voor dit segment ofwel over kofferinhoud van 777 liter (VDA-norm) in de versie met vijf plaatsen.

Nog een voorbeeld van intelligente moduleerbaarheid: de derde zetelrij verdwijnt in de vloer. Dankzij het gebruiksvriendelijke karakter van dit systeem kan het interieur van Nieuwe Espace op elk moment eenvoudig plaats bieden aan zeven inzittenden of kan de kofferinhoud worden gemaximaliseerd. Met zijn talloze interieurconfiguraties en zijn moduleerbare laadcapaciteiten toont Nieuwe Espace zich uitermate veelzijdig.

 

De koffer van Nieuwe Espace is ideaal voor gezinnen en biedt in elke configuratie een laadcapaciteit die tot de beste op de markt behoort:

  • 818 liter in de versie met vijf plaatsen en met neergeklapte tweede zetelrij
  • 777 liter in de versie met vijf plaatsen en met de bank maximaal naar voren geschoven
  • 159 liter in de configuratie met zeven zitplaatsen en derde zetelrij

Om het beschikbare koffervolume naar believen te optimaliseren en tegelijk een vlakke bodem te creëren die het in- en uitladen vergemakkelijkt, laat de tweede zetelrij zich vanaf de koffer eenvoudig neerklappen in twee delen (2/3-1/3) dankzij de hendels van het ‘Easy Folding’-systeem. Bovendien is Nieuwe Espace standaard uitgerust met een gemotoriseerde achterklep. Het openen en sluiten kan worden bediend vanuit het interieur, met de elektrische toets op de kofferklep, vanaf de handenvrije contactkaart of met een voetbeweging ter hoogte van een sensor onder de achterbumper.

 

Net als bij de vorige generaties draagt de aanzienlijke opbergruimte van Nieuwe Espace bij tot de levenskwaliteit in het interieur: 39 liter in het totaal, waarvan 20 liter vooraan dankzij een handschoenkastje van meer dan 6 liter en twee deurvakken van meer dan 4 liter per stuk. De middenconsole, die volledig werd ontdaan van bedieningselementen voor het rijden, biedt twee opbergvakken: een van 2 liter onder de verschuifbare handsteun en een van 3,6 liter onder de armsteun met vlinderopening.

Op de tweede zetelrij omvat de verwijderbare centrale armsteun twee bekerhouders, terwijl elk deurpaneel plaats biedt aan een fles van een liter. Op de rugleuning van de zetels bevinden zich nog eens twee opbergzakjes.

Bron: Renault Media

Meer weten over nieuwe renault espace e-tech full hybrid?