75 Jaar Paesmans
Ontdek onze geschiedenis

Nieuwe Renault Scénic E-Tech 100% electric

Nieuwe renault scenic e-tech 100% electric

De eerste zuiver elektrische gezinswagen die duurzamer is ontworpen. Hij sluit naadloos aan bij het strategische plan ‘Renaulution’ door elektrische moderniteit te verenigen met nuttige, intuïtieve technologieën en een duurzamer ontwerp. Nieuwe Scénic E-Tech 100% electric zal tevens als eerste elektrische wagen uit het Renault-gamma worden aangeboden in de uitvoering Esprit Alpine!

Evolutie van de gezinswagen bij uitstek

Terwijl de eerste Scénic-generaties in de categorie van de monovolumes thuishoorden, met hun lineaire silhouetten waarbij motorkap en voorruit naadloos in elkaar overgingen, betekent Nieuwe Scénic E-Tech electric een ware doorbraak op het vlak van architectuur. De vlakke laadvloer, de grote 19″- en 20″-velgen, de lange wielbasis en het ‘Solarbay’-panoramische dak dat ondoorzichtig kan worden gemaakt, vertalen zich in een innovatieve gezinswagen die aan alle verwachtingen en gebruiksdoeleinden voldoet.

 

Hij is 4,47 meter lang, 1,86 meter breed en 1,57 meter hoog. Dat resulteert in unieke proporties, een ruim interieur en een compromisloos comfort voor alle inzittenden. Het unieke concept van Scénic, een wagen die zowel werd uitgedacht voor de bestuurder als voor zijn passagiers, biedt iedereen een optimale zithouding. Zo beschikt de bestuurder over een zetel die een geruststellende en veilige hoge zitting combineert met de typische hellingsgraad van een berlinezetel voor meer dynamisme en rijplezier. De passagiers achteraan beschikken van hun kant over een knie- en hoofdruimte die niet moet onderdoen voor die in de beste gezinswagens uit het C-segment.

 

 

*bron: Renault Media

Zoals zijn erg dynamische silhouet bewijst, stond aerodynamica centraal in het ontwerp van Nieuwe Scénic E-Tech electric, om de efficiëntie en het rijbereik van de wagen te maximaliseren. Vooraan verbeteren luchtgordijnen onder de dagrijlichten de penetratie van de lucht rond de wagen. Het profiel van de wagen is getooid met karakterlijnen die royale welvingen en scherpe randen combineren. De achterkant kreeg dan weer een gebeitelde vormgeving om de luchtweerstand te verbeteren, terwijl een uitgesproken karakterlijn beide zijden van de achterbumper siert.

Ook het design van de 20″-velgen is specifiek en draagt bij tot de efficiëntie van de wagen. De lichte ‘Oracle’-velgen uit gesmeed aluminium zijn uitgerust met addenda die het luchtinlaatoppervlak verkleinen en een extra stroomlijnvoordeel (SCx) met zich meebrengen. Nieuwe Scénic E-Tech electric heeft ook vlak aansluitende deurgrepen, die modern ogen en de stroomlijn ten goede komen.

Met zijn erg lange wielbasis van 2,78 meter (+ 10 cm ten opzichte van Mégane E-Tech electric), zijn erg korte overhangen voor- en achteraan en zijn wielen die op de uiterste hoeken van het koetswerk werden geplaatst – stuk voor stuk ontwerpvoordelen van het moduleerbare CMF-EV-platform – ademt Nieuwe Scénic E-Tech electric een en al robuustheid en geeft hij blijk van een uitgesproken persoonlijkheid.

Aandrijving

  • 100% elektrische aandrijving

Motorvermogen

  • 170 PK
  • 220 PK

batterij

  • 60 kWh
  • 87 kWh

Meer informatie

Ontdek meer over nieuwe Renault Scénic E-tech 100% electric via onderstaande knop en overtuig uzelf van zijn fantastische design.