75 Jaar Paesmans
Ontdek onze geschiedenis

Winterbanden, veilig op weg in koude en sneeuw!

Tijd voor winterbanden

De temperaturen zijn aan het dalen, tijd voor uw winterbanden te monteren dus. Dankzij de andere samenstelling zorgen zij voor een betere grip op het wegdek en verhogen ze de veiligheid! Leer er meer over hieronder in het artikel!

Maak snel je afspraak in de vestigingen van uw voorkeur.

Waarom kiezen voor winterbanden?

Zomerbanden hebben een hardere rubber-samenstelling, zodat ze in de zomer op het warme asfalt goede grip bieden. De warmte van de weg warmt de banden namelijk op en maakt ze zachter. Boven de 7 graden bieden zomerbanden dan ook de beste grip en veiligheid. Het profiel is er om water af te voeren, wanneer de profieldiepte afneemt, neemt de afvoer van water af, wat kan zorgen voor aquaplanning. Vervang daarom je banden tijdig. Zodra de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft, verruil je de zomerbanden voor winterbanden.

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, verbeterde wegligging en meer grip op gladde of besneeuwde wegen. Zodra de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft, verruil je de zomerbanden voor winterbanden. De samenstelling van dit rubber is zachter en zorgt ervoor dat bij lagere temperaturen het profiel beter contact houdt met de ondergrond. Het profiel is erop gemaakt om zijwaartse krachten in de sneeuw op te kunnen nemen bij het maken van een bocht of het wegrijden op een besneeuwde weg of helling. Je herkent de banden aan het sneeuwvlokje en de golfjes in het profiel. Vervang versleten banden tijdig: bij een profiel van minder dan 4,5 millimeter kan de winterband niet meer goed zijn werk doen.